Yellowston (3-5 juni)

Efter Black Hills och Rushmore memorial har det varit platt som en pannkaka. Vägarna raka, man kan se hur kångt som helst och det är mycket vackert. Här och där ser det ut som övergivna boskapsihopsamlingsplatser med massa fållor och lite gårdar men inte ett träd så långt ögat kan nå. Vädret är lynnigt helt plötsligt  börjar det åska och regna så vi måste stanna. Sen lyser solen och gatan är torr!!  Innan Yellowston passerade vi Bighorn Mountain. SÅÅÅÅ vackert. Det växte minilupiner inne i skogen bland alla barrträd. Har aldrig sett något liknande. Helt blå var marken. Där skulle man vilja rida omkring men vi såg inga ridanläggningar där. Därefter var det platt igen och vi kom till Cody. En typisk cowboy turiststad. Där höll dom på att ladda upp för nationaldagen, det var tält i alla parker, barerna fulla av cowboysklädda människor, dom dansade på scenen i parken och stolar stog uppställda uterfter gatan och amerikanska flaggan i olika formationer överallt. Direkt efter Cody klättrar man uppför och kommer till Buffalo Bill Reservat. En jättedamm där det var urvackert. Inga träd,  färgerna är gul, ockra, ljusgrönt och röd...ja, det är inte lätt att beskriva. Vidsträckt utsikt över böljande berg och sjön.
Därefter kom vi till Yellowstone. Som att åka i Norrland! Träd, träd och träd så mycket skog har vi inte sett sen vi lämnade Sverige. Fast här finns fantastiska geisrar de flesta med vatten men även med lera. Här åker ALLA bil vart dom än ska. (Även till toan på campingarna eller till föreläsningen som är på campingen) Det gäller även i nationalparken. Vägarna är som en åtta. Vi åkte nedre delen ena dagen. såg Old Faithful en geiser som sprutar en ca 17 meter hög vattenstråle var 90:e minut. Här satt massor av folk och väntade och jublade när den sprutade. Bara det en upplevelse! Vi cyklade och vandrade runt i detta stora område med små och stora geisrar. Vackert och faschinerande. Stora delar av Yellowston  ligger på en vulkankrater dvs jordskorpan är väldigt tunn här.
Nästa dag tog vi andra varvet av åttan. Här var Mud volcano. lukten nästan outhärdlig. Vi har sett bisonoxar, deras typ av hjortar (mule deer) rovfåglar och en liten glimt av en nallebjörn. Det är varning för björn och bison överallt. Bisonoxarna kommer man väldigt nära dom går på vägarna och ligger i dikena samt strövar på stora delar av de fr f a öppna fälten. Det har varit urkallt på nätterna här i Yellowston och myggigt på dagarna regnat en del. När vi åker vidare och ut ur Yellowston kommer den värsta hagelskuren vi upplevt. Hagel stora som amerikanska blåbär. Det var en hagelskur när vi körde in i parken för några dagar sedan också. Hi from mom!
Allmänt | |
#1 - - Ewa:

Hej på Er

Va roligt att höra från er igen. Jag har saknat era rapporter. I går kväll var jag till Norrviken och tittade till. Åt jättegoda jordgubbar. Här har det regnat och åskat i dag på eftermiddagen. Regnet behövdes men det kan väl regna på nätterna och vara fint på dagarna.

Kramar från Ewa

Upp