Beware Rattlesnakes!

Nu börjar bergen närma sig, men det är fortfarande en bit kvar. På vägen dit stannade vi i den första national parken, Badlands. Det är ett område med branta lerklippor som vind och regn sakta men säkert håller på att göra om till lervälling. Det gav ett mycket speciellt utseende som mycket väl skulle kunna användas som inspelningsplats för någon Star Wars film eller liknande.

Bland invånarna i parken så lär det finnas skallerormar, men inte där vi gick (åtminstone hoppas vi att det var så).



Nationalparkerna här är inte riktigt som i Sverige, där vi gärna tänker på Sarek, Abisko, Padjelanta och andra parker som kräver lite strapatser för att bara komma till. Här är det lätt att komma till, bara köra in med bilen och stanna på lämpliga rastplatser. Det kostar förvisso en liten slant men för $80 får man besöka alla parker under ett år, så det är överkommligt jämfört med vad alla andra turistfällor kostar.

Landskapet är som sagt var facinerande så dottern tog en lite yoga-paus ;)



På väg till campingen åkte vi igenom en rejäl åskskur med ordentliga kastvindar men sedan fick vi en skymt av klippan med president huvudena som vi ska titta närmare på idag.

Ha det önskar, Pappsen!
Allmänt | |
#1 - - sahlman/stenvalls:

Hejsan på er!

Ni verkar ha det underbart där borta i staterna! Gud vad mycket ni får se och göra! Vi fortsätter att följa er resa med stort intresse :)

/Anna-Lena, Janne, Elias och Louise

Upp