The Rock

Söndag 19/7


Hey Hey Hallå!!


Återigen seg-morgon :D, lite senare än igår. Idag åkte vi hemifrån med campingens shuttle 10:30 istället för 09:30 (shuttle=minibuss). Shuttlen har vart ganska full båda gångerna, så den är ganska populär. Det kanske är på grund av den roliga asiatiska gubben som kör :D. Han går omkring med sin keps, glasögon och papper och penna för att pricka av alla resenärer. Man bokar shuttlen i numret som man har på sin campingplats. Vi stiger på shuttlen och säger "We´r number thirty", han svarar "Oke numba zörti" med grov asiatisk brytning ;D. Hela shuttlen grejjen är väldigt smidigt, boka en halvtimme innan du ska åka så är du inne i city på en kvart, boka samtidigt när du ska hem på kvällen så tar även det en kvart. Bekvämt men svider lite granna i pluskan.


Väl inne i city så började klättringen på San Franciscos många, branta kullar. Det bar upp mot "Telegraph Hill", efter vi "bestigit" den första backen möttes vi av en gammal asiatisk tant med få tänder som stod längst upp och gjorde höga knän och lät lite konstigt, skulle gissa att det var någon slags morgongympa eller meditation/yoga liknande grej :P.






Efter ytterligare några svettiga backar med färgglada hus och blommor så var vi uppe på "Telegraph Hill" . Det var en fin utsiktsplats över Bay bridge, Alcatraz och liten skymt av Golden gate bridge. Stod också nått stort torn där men det vet jag inte riktigt vad det var, nått slags utkikstorn eller liknande :P.




Sedan så fick vi gå i en labyrint av små branta trappor omringade av diverse grönsaksland och kom slutligen ner till Fishermans Wharf där alla pirer ligger. Vi kom ner till pir 29 och fick gå en bit åt vänster till pir 33 :P. Där stod en krokig, trögflytande kö som lunkade sig framåt mot biljettluckan. Som tur va hade vi bokat biljetter i förväg, nu så var nästa lediga platser tillgängliga nästa söndag :P. Vi fick våra biljetter och satte oss på fiket i närheten i väntan på att få gå ombord på båten. Köpte några amerikanska mackor med 3 gånger mer pålägg än bröd och mest satt och tittade på folk. Efter knappa timmen så fick vi börja gå ombord, denna kö var ännu trögare och längre än sin kusin som gick till biljettluckan. Biljetterna fick man visa stup i kvarten åt stressade, skrikande sommarjobbare.


Båten var väldigt lik den som tog oss runtom Manhattan för knappt 5 veckor sedan. I högtalarna började en amerikansk röst som lät som dressmanreklamen prata om livvästar och båtar. PÅ båten blåste det as mycket! Och så var det ganska kallt :/




Framme på Alcatraz så var det mer personal som började skrika om vilket håll man skulle gå av och hur man skulle gå av o.s.v. Det första vi gjorde var att titta på någon kortfilm om Alcatraz historia sedan så köpte vi 4 stycken audio tours, Då fick man en liten dosa och ett par hörlurar och i hörlurarna så pratade en gammal fångvaktare om fängelsett och gav en instruktioner om hur man skulle gå runt omkring där inne.




Fängelset var ganska så coolt, för det mesta så är det kul att ha varit där :P. Historian var det som var roligast och mest intressant men det var så mycket så det orkar jag inte skriva :S. I korta drag så var det lite rymningar (En med hjälp av att gräva hål i betongväggen med sked), några indianer hade ockuperat ön och lite sånna där små spännande historier :P. Fast jag håller med pappsen om att det var svårt att tänka sig att björnligan och busarna hade bott där på riktigt, allt kändes lite mer som bra gjorda filmkulisser.

Men nu har jag skrivit så mycket så nu ska vi gå till tvättstugan och publicera det här eftersom det är bara där som det trådlösa nätverket fungerar, haha  det brukar tydligen sitta massa folk på tvättmaskinerna där med laptops i knät. // Lillebror

Allmänt | |
#1 - - Ewa Nordgaard:

Hej på Er

Nu är slutet på resan nära. Känns det inte lite konstigt samtidigt som det måste kännas skönt att komma hem. Vi här hemma längtar efter er. I dag har jag börjat min semester så nu hinner jag fixa till ni kommer hem. Mamma/mormor pratar varje dag om att ni ska komma hem.

Många kramar från Ewa

Upp