Memorial city


Så har vi då kommit till huvudstaden och som alltid är det lite bökigt med husbil och besöka städer. Om man inte gör som många amerikaner förståss, då har man sin vanliga bil på släp efter husbilen så att man kan ta sig runt när man kommer fram. Ungefär som med husvagn fast tvärt om så att säga.

Det visade sig att det mest praktiska sättet att ta sig in till stan var att hoppa på en guidad busstur som körde oss runt de viktigaste platserna här i Washington. Och eftersom att det var det vi ville se så passade det ganska bra. Inte så charmigt, men praktiskt som sagt.

Vad är då dom viktigaste platserna? Jo det är ett antal "memorial" över presidenter, krigsveteraner mm. När kommer det ett Göran Persson Memorial i Stockholm? Något pampigt med mycke granit och vattenfall, som Franklin D Rosevelt memorial?

Nåväl vi fick se Capitolium (det var väl det den hette?) också.


En obelix som vi glömt bort vad den stog för, men den var hög och gjord av massor av stenar.


Marin Corps Memorial, gjord efter ett fotografi som är arangerat eftersom att någon general tyckte att just den erövringen av en ö var så viktigt att den borde förevigas på bild. Därför fick sätta upp flaggan en gång till ett par dagar senare med en fotograf på plats. Sen blev det en staty också. Tre av dom överlevde kriget så att dom fick se statyn av dom själva.



Spökar gör det också !!



Lite kändis spotting! Känd bl.a. från Starsky & Hutch (den nya versionen)



Jefferson tror jag ?



Dom lär finnas i Battery park också, men dom var väl bortskrämda av små grodorna.





Som avslutning, störst av dom alla !? Han avskaffad ju i alla fall slaveriet.



Text: Pappsen
Foto: Dotter
(Vill inte ha namnen just här)
Allmänt | |
#1 - - sanna li:

näää, sophie du skojar!? inte var det väl owen wilson?

#2 - - Sophie:

IT WAS!!! Cooooooolt! :D:D

Upp