Från böljande kullar till slättlandskap

Från Washington och västerut är landskapet väldigt kuperat, man tar sig bland annat över den norra delen av Apalacherna. Känslan är ungefär som Kasselbackarna i Tyskland, på väg till sydeuropa. Men idag när vi kom in i Ohio runt Cleaveland så började det platta till sig rejält. Och nu drygt hundra miles öster om Chicago är det rena slättlandskapet.

Dagen har vi tillbringat i bilen mest hela tiden. Vi försökte få en glimt av Lake Erie, men den var svår charmad. Dels var det dimmigt så man såg inte så långt. Där det såg trevligt ut var det privata tomter och däremellan ganska ruffigt.. Men vi fick i alla fall en kort cykeltur i en pitoresk hamnstad av något slag. Jag gissar att det kan blåsa en del på sjön, för båtarna har man i kanaler långt in i stan eller samhället.

Många hus var till salu, $540 000 för en ordinär villa med kajtomt. Troligen pendlingsavstånd in till Cleaveland.

Hur är det då på vägarna?

Många är av förvånande dålig kvalitet, det skumpar och hoppar något förfärligt. Fram i förarplatsen är det OK men inne i bilen låter det nog förskräckligt när allt hoppar och far. Långtradarna som far förbi är alla "riktiga" med lång motorhuv. Sovhytterna likanar mer små husvagnar än de simpla sängar svenska chaffisar får klara sig med. Facinerande är de som kommer dragandes på 3 (tre!) släp efter dragbilen. Hur dom bär sig åt när dom har kört vilse kan man fundera över.

Vår bil är en Ford med en V10, som tråkigt nog inte mullrar ett dugg :(
29 fot lång, 12 eller 13 fot hög och drygt 8 fot bred, och dom amerikanska vägrna är inte speciellt breda så vid vägarbeten gäller det att hålla tungan lika rätt i mun som med husvagn i Tyskland. Tanken rymmer 55 gallon, typ 200 liter, men den dricker inte mer än drygt 2 liter milen, hade gissat på 3.

Så här ser den ut:



Inte mycket till husbil om man jämför med den vanligaste modellen av de vi sett hittills. En fullstor buss som man dessutom kan hissa ut små "burspråk" så att den blir ännu bredare när man stannar. Dessutom så har man en Jeep Cherokee eller annan "småbil" på släp efter, så att man inte som oss amatörer behöver åka omkring i husbilen när man ska se sig om.




Ibland måste man putta bilen för hand och då blir man jätte svettig. För det är väl inte så att damerna avslutar en dag i bilen med att sticka ut och jogga en sväng ;)


Allmänt | |
#1 - - Ewa Nordgaard:

Hej Tack för uppvaktningen och den fina sången. Kul att få följa er resa i ord och bild. Ska ta med mig datorn när jag åker till mormor så hon får se då blir hon så glad. Här är strålande sol. Ska åka till Norrviken ikväll och titta till.

Massor av kramar från Ewa

Upp